Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi drożdżowe z konfiturą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Ze składników wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Kiedy podwoi objętość, wyjąć, raz jeszcze zagnieść i odstawić na 30 minut. Następnie rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm.
Z ciasta wycinać krążki. Na każdy położyć łyżeczkę konfitur, złożyć na pół i starannie sklejać brzegi. W płaskim, szerokim naczyniu rozgrzać smalec.
Wrzucać pierożki (po kilka sztuk) i smażyć na małym ogniu aż się zrumienią z obu stron. Wyjąć, osączyć, posypać cukrem pudrem.
ok. 145 minut
Jeśli chcesz, by danie było mniej kaloryczne, ułóż pierogi na natłuszczonej blaszce i upiecz w piekarniku.Źródło: Twoje Imperium