Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi gazdyni z kaszanką

Pierogi gazdyni z kaszanką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2232 Ocena: 13461

Dodano:

Odsłon: 4523

Pyszne, proste i tanie pierogi.

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • mąka 35 dag
  • żółtko jaja kurzego 1 szt
  • 1 łyżka stopionego masła
  • ½ szklanki ciepłej wody
  • sól do smaku
  • Składniki na farsz:
  • Kaszanka 2 pętka
  • Cebula biała 2 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • cynamon mielony do smaku
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na oleju z przyprawami. Następnie połowę usmażonej cebuli połączyć z kaszanką i przysmażyć. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać szklanką kółka i nakładać przygotowany farsz. Dokładnie zlepiać pierogi i ugotować w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu okrasić pozostawioną cebulą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń