Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny farsz w naszych, regionalnych pierogach.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9798
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2439
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1587
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 577
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3730
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9798
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2439
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1587
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 577
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3730
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Mielimy razem z białym serem. Kapustę gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Odciskamy z wody, drobno siekamy. Dodajemy do zmielonych ziemniaków z serem. Boczek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Przestudzony boczek z cebulą i czosnkiem dodajemy do farszu. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.