Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z białym serem i wiśniami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1737
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1737
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Składniki
Buraczki obierz i drobno posiekaj. Całość podsmaż na połowie masła. Połącz z serem, śmietaną oraz świeżym oregano. Dopraw solą i pieprzem. Mąkę wysyp na stolnicę, zrób zagłębienie i wbij do niego jajka, dodaj szczyptę soli i wyrób elastyczne ciasto, dolewając stopniowo sok z buraków.
Cienko rozwałkuj i szklanką wytnij kółka. Na środek każdego nałóż farsz i zlep pierogi. Gotuj w osolonej wodzie ok. 8 minut, a następnie odcedź. Wiśnie wydryluj i przesmaż na reszcie masła. Pierogi podawaj posypane wiśniami i listkami świeżego oregano.Źródło: Na żywo