Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne i tanie danie - koszt jednej porcji 1 zł
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 216
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1709
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 149
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 216
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1709
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 149
Składniki
Cebulę posiekać, cukinię i mozzarellę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę. Dodać cukinię i po chwili smażenia doprawić solą i pieprzem, schłodzić, połączyć z mozzarellą. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Cukinię pokroić w podłużne, cienkie plastry, sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Pozostałą cebulę pokroić w cząstki, zeszklić na oleju i dodać pierogi. Po krótkim smażeniu podawać. Dekorować plastrami cukinii. Pierogi można smażyć na głębokim tłuszczu.