Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowani ;) Wyszły pyszne...szybkie w przygotowaniu ;)
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1845
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1845
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 87
Składniki
Farsz wyciskamy z osłonek, mieszamy z dużą ilością majeranku. Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Przekładamy na blaszkę. Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.