Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z farszem białej kiełbasy

Pierogi z farszem białej kiełbasy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46702

Dodano:

Odsłon: 13562

Zainspirowani ;) Wyszły pyszne...szybkie w przygotowaniu ;)

Składniki

  • Ciasto:
  • 500 g mąki
  • 300 g gorącej wody
  • 50 g masła
  • Farsz:
  • 700 g białej kiełbasy (u nas własnej roboty)
  • majeranek
  • Omasta:
  • 2 cebule
  • 100 g masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Farsz wyciskamy z osłonek, mieszamy z dużą ilością majeranku.

    Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

    Przekładamy na blaszkę.

    Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń