Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 285

Dodano:

Odsłon: 127

Są bardzo smaczne,zwłaszcza gdy jest sezon jagodowy

Składniki

  • składniki na ciasto :Pół kilograma mąki, szczypta soli, 1,5 szklanki ciepłej wody, dowolne owoce ja miałam jagody.
3-4 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie :Wszystkie składniki na ciasto wyrobić, rozwałkować ciasto, wycinać szklanką kółka, nakładać farsz, formować pierogi. Na osoloną gotującą się wodę wkładać pierogi. Od czasu wypłynięcia na wierzch, gotować jeszcze pięć minut na wolnym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń