Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z kapustą

Pierogi z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13069

Dodano:

Odsłon: 6514

Według mnie to jedne z najsmaczniejszych pierogów.

Składniki

  • swieża biała kapusta 1 główka
  • cebula 2
  • sól,pieprz do smaku
  • sok z cytryny 3 łyzki
  • koperek
  • boczek wedzony kilka plasterków
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. główke kapusty pokroic w gruba kostkę i ugotować,wystudzic i zemleć lub drobniutko posiekac

  2. jedna cebulę drobno pokroić,lekko podsmażyć,dodac kapustę i jeszcze smazyc kilka minut,do kapusty dodac posiekany koperek doprawic sola i pieprzem,dodać sok z cytryny,wymieszac

  3. zagnieśc ciasto na pierogi,cienko rozwałkować,wycinac kółka,nakładac farsz,dokładnie zlepic i ugotowac,druga cebule i boczek pokroić,usmazyć i wyłozyc na pierozki,mozna podac je polane masłem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 31 sierpnia 2016 Głodna jestem...tak przesmaczne piereożki już bym zjadła...piękne i pyszne...mniammm....

196 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 31 sierpnia 2016 Pierogi zawsze. To jedno z moich najbardziej ulubionych tradycyjnych dań polskiej kuchni. Twoje prezentują się wyśmienicie.

196 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń