Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z kaszą gryczana i miętą

Pierogi z kaszą gryczana i miętą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 10893

Dodano:

Odsłon: 266

Smaczne pierogi z przepisu mojej Babci.

Składniki

  • Mąka pszenna 70 dag
  • Jajko 1 szt.
  • Woda
  • Olej 1 łyżka
  • Składniki na farsz:
  • Ser biały 1 kg
  • Kasza gryczana 30 dag
  • Cukier waniliowy 1 szt.
  • Posiekana świeża mięta 2 łyżki
> 6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z mąki, jajka, wody i oleju zarobić ciasto na pierogi. Ser zmielić, kaszę ugotować aby była sypka, wymieszać z serem, dodać miętę, przyprawić ewentualnie solą i pieprzem, wymieszać z dodatkiem odrobiny cukru waniliowego. Lepić pierogi, wrzucać na wrzątek i gotować do wypłynięcia. Polać roztopionym masłem i podawać. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń