Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z kozim serem

Pierogi z kozim serem

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1632 Ocena: 37770

Dodano: 02.04.2016

Odsłon: 1719

W serze kozim jesteśmy po prostu zakochani, więc wylądował jako farsz do naszych pierogów.

Składniki

  • 300 g mąki pszennej
  • 180 ml gorącej wody
  • 1/2 łyżki masła
  • szczypta soli
  • 300 g rolady z sera koziego
  • Dodatkowo:
  • masło (3 łyżki)
  • koperek
3-4 os. 60 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. Z sera koziego robimy kulki z sera koziego, wielkości orzecha włoskiego.

    Do dużej miski wsypujemy mąkę, dolewamy gorącą wodę z masłem, dodajemy szczyptę soli i wyrabiamy ciasto (na początku nożem, żeby się nie poparzyć).

    Dokładnie wyrobione ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka, na środek każdego układamy farsz.

    Pierogi zlepiamy, gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 min, od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.

    Podajemy z masełkiem koperkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń