Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W serze kozim jesteśmy po prostu zakochani, więc wylądował jako farsz do naszych pierogów.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2386
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3551
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4362
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74512
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2386
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3551
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4362
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74512
Składniki
Z sera koziego robimy kulki z sera koziego, wielkości orzecha włoskiego. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dolewamy gorącą wodę z masłem, dodajemy szczyptę soli i wyrabiamy ciasto (na początku nożem, żeby się nie poparzyć). Dokładnie wyrobione ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka, na środek każdego układamy farsz. Pierogi zlepiamy, gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 min, od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podajemy z masełkiem koperkowym.