Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kurkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 31
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 195
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 31
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 195
Składniki
Grzyby oczyść, umyj i pokrój. Cebulę obierz i poszatkuj.
Na patelni rozgrzej masło z olejem i podsmaż najpierw pokrojoną cebulkę, a później kurki. Posyp całość solą i pieprzem. Przestudź, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem.
Mąkę połącz z masłem i solą. Zalej gorącą wodą, wymieszaj, dodaj trochę zimnej wody i wbij jajko. Wyrób ciasto. Rozwałkuj, wykrój szklanką kółka, nałóż farsz i zlep.
Posmaruj pierogi żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody i posyp listkami tymianku. Wstaw je do gorącego piekarnika na około 20 minut.
Pierogi podawaj polane ciepłą śmietaną, doprawioną pieprzem.Źródło: Telemax