Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z marchewką"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 69
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 69
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Na rozgrzanym maśle najpierw usmaż marchewkę, a następnie dodaj jabłka posypane cukrem.
Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj i wytnij kółka. Na każdy kawałek nałóż farsz i utwórz małe pierożki. Gotuj w osolonym wrzątku. Schłodź i przed podaniem usmaż na głębokim tłuszczu.
Z pozostałych jabłek wytnij kulki i obłóż nimi pierogi. Udekoruj danie laskami cynamonu.Źródło: Telemax