Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 792

Dodano:

Odsłon: 1349

Mięso mielone tym razem z kapustą jako farsz do pierogów, pycha, polecam, wypróbujcie.

Składniki

  • Mięso mielone 50 dag
  • Kapusta kiszona 50 dag
  • Cebula 1 szt
  • Sól, pieprz
  • CIASTO
  • Mąka pszenna 50 dag, jajko 1 szt, 2 łyżki oleju, szklanka wody
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę gotować 10 minut w niewielkiej ilości wody, odcedzić odcisnąć i drobno posiekać.
    Cebulę drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać mięso mielone, usmażyć, rozgniatając grudki widelcem.
    Połączyć mięso z kapustą, doprawić solą, pieprzem, można dodać trochę tartej bułki aby farsz był zwarty.

    Zagnieść ciasto z mąki, jajka, oleju i wody. Rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać farsz i zlepiać brzegi. Brzegi dociskać widelcem lub robić ręcznie"szczypanki"

    Wrzucać pierogi na osolony wrzątek, mieszać delikatnie aby nie przywarły do dna, gotować kilka minut do wypłynięcia na powierzchnię wody.

    Przed podaniem polać zeszkloną na oleju cebulką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń