Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone tym razem z kapustą jako farsz do pierogów, pycha, polecam, wypróbujcie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 607
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 370
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 607
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 370
Składniki
Kapustę gotować 10 minut w niewielkiej ilości wody, odcedzić odcisnąć i drobno posiekać. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać mięso mielone, usmażyć, rozgniatając grudki widelcem. Połączyć mięso z kapustą, doprawić solą, pieprzem, można dodać trochę tartej bułki aby farsz był zwarty. Zagnieść ciasto z mąki, jajka, oleju i wody. Rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać farsz i zlepiać brzegi. Brzegi dociskać widelcem lub robić ręcznie"szczypanki" Wrzucać pierogi na osolony wrzątek, mieszać delikatnie aby nie przywarły do dna, gotować kilka minut do wypłynięcia na powierzchnię wody. Przed podaniem polać zeszkloną na oleju cebulką.