Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi ze szpinakiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Dodać bardzo dobrze odsączony szpinak, chwilkę przesmażyć. Przestudzić i dodać pokrojoną w kostkę fetę, doprawić pieprzem i gałką muszka- tołową, wymieszać.
Z mąki, jajek, oleju, szczypty soli i gorącej wody zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Wałkować cienko na podsypanej mąką stolnicy, wycinać kółka, nakładać farsz i formować pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
ok. 65 minut
Pierogi można serwować polane niewielką ilością masła lub posypane drobno posiekanymi pomidorami z bazylią.Źródło: Twoje Imperium