Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ze szpinakiem i białym serem

Pierogi ze szpinakiem i białym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Pierogi ze szpinakiem i białym serem"

Składniki

  • ok. 50 dag szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 30 dag białego sera lub opakowanie sera typu feta. Do smaku: sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Świeży szpinak dobrze wypłucz i przelej na sicie wrzątkiem. Pozostaw do osączenia. Liście pokrój. Gdy używasz szpinaku mrożonego, poczekaj, aż się sam rozmrozi lub przełóż go do rondla i podduś, odparowując wodę.

  2. Biały ser rozgnieć w misce (fetę rozkrusz). Wymieszaj ze szpinakiem.

  3. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na maśle. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę lub starty na tarce o drobnych oczkach.

  4. Cebulę z czosnkiem przełóż do masy szpinakowo-serowej. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Wymieszaj.

  5. Farszem nadziewaj pierogi i gotuj 2-3 minuty w osolonej wodzie. Są gotowe po wypłynięciu.

  6. Podawaj polane roztopionym masłem lub z łyżką śmietany.

  7. Czas: ok. 50 minut. Poziom: średni. Sztuki: 30, 120 kcal/sztuka.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń