Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierożki bananowe

Pierożki bananowe

Autor: Fonka

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 247

Dodano: 22.11.2017

Odsłon: 3843

Pyszne pierogi z nadzieniem bananowym.

Składniki

  • Mąka pszenna 3 szklanki
  • Jajko 1 szt
  • Olej 3-4 łyzki
  • Woda ciepła 1/2 szklanki
  • FARSZ : 2-3 banany
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie



  1. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto .
    Ciasto rozwałkować na cienki placek . Wykrawać szklanką krążki.
    Banany obrać i pokroić w plastry. Na każdy krążek położyć plaster banana i zlepiać brzegi, formować pierogi.

    Wrzucać pierogi na wrzącą osoloną wodę, gotować 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię wody.

    Podawać polane śmietaną lub z owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 listopada Powiem szczerze, że nie przepadam za pierogami za słodko, ale mam parę domowników, którzy takie lubią ;)
Kto wie, z bananami? To może być ciekawe i smaczne doznanie :)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń