Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierożki unijne

Pierożki unijne

Autor: pjaszczuk

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 31

Dodano: 17.01.2010

Odsłon: 6363

Składniki na ok. 20 pierogów. Ciasta robić nie umiem, zajmuje się tym moja żona, ale ja robię świetny farsz do pierogów, które nazwałem europejskie. Jak ktoś chce zobaczyć jak je zrobić to zapraszam na mój videoblog - www.pjaszczuk.videoblog.pl . Dlaczego ten przepis jest wyjątkowy? Bo farsz jest bardzo zdrowy i ma niesamowity smak.

Składniki

  • Suszone na słońcu pomidory, 5 sztuk
  • ser feta, 1 paczka
  • szpinak mrożony, 1 paczka
  • przyprawy, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozmrażamy szpinak. Ser Feta kroimy w kostkę. Pomidory suszone kroimy drobno.

  2. Do garna wrzucamy szpinak, ser feta i pomidory suszone. Gotujemy do uzyskania jednolitej masy.

  3. Przyprawiamy do smaku. Studzimy.

  4. Nadziewamy pierożki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 17 stycznia 2010 Też mi się podoba przepis na farsz, ale u mnie ciasto na pierogi robi mama i córka - ja nie mam do tego "drygu".

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 17 stycznia 2010 Ten Twój farsz jest bardzo ciekawy -naucz się jeszcze robić pierogi to nic trudnego tylko trochę pracochłonne

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń