Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki z krewetkami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę przesiej, stopniowo wlewaj 3/4 szklanki wrzątku, mieszając. Zagniataj ciasto 7 min.
Krewetki posiekaj. Wymieszaj z mieloną wieprzowiną, sosem sojowym, olejem sezamowym i winem. Dodaj starty imbir i szczypiorek, połącz.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kwadraty o wymiarach 6 na 7 cm. Na środku ułóż małe porcje nadzienia. Rogi ciasta złóż do środka, mocno zlep, formując zgrabne sakiewki.
Niewielką ilość oleju rozgrzej w głębokiej patelni. Partiami zrumień pierożki lekko od spodu.
Na patelni ułóż wszystkie pierożki, zalej gorącą wodą, duś pod przykryciem 7 minut. Podawaj z sosem (sojowym, słodko-ostrym).
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4 cena za porcję: 4 złŹródło: Chwila dla Ciebie