Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierożki z serem i szynką

Pierożki z serem i szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4605

Dodano:

Odsłon: 60343

chrupiące pierożki doskonałe do kufelka piwka

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z mąki ,margaryny,1 jajka i kurkumy zagnieśc ciasto ,dodać 2 szczypty soli.Ser i szynkę pokroić na małe paseczki.Ciasto cienko rozwałkować i wykrawać szklanką kółka na każdym kółku położyć po paseczku sera i szynki i złożyc na pół formując pierożka (brzegi dobrze skleić).Gotowe pierożki ułożyć na natłuszczonej blaszce,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem ,piec ok 12-15 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 02 marca 2010 uwielbiam pierożki, a te tutaj są powalające! Pani Wiolu, rozpieszcza nas Pani :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

edytek 01 marca 2010 Wyglądają pyszniutko, muszę koniecznie spróbować :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

suri 01 marca 2010 Wspaniały przepis , dodaję do ulubionych.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 01 marca 2010 Super przepis, zrobię kiedyś mężowi właśnie do piwka - ale będzie miał niespodziankę!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń