Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kaczki faszerowana serem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
<strong> Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych</strong>
Odetnij skórę piersi kaczki i tłuste kawałki (skórę zachowaj). Każdy filet rozbij przez folię spożywczą (dość cienko). Posyp z obydwu stron solą, pieprzem i słodką papryką.
Ser solankowy osącz z zalewy, lekko rozgnieć widelcem. Pieczarki obierz, pokrój w drobną kostkę. Podduś na oleju, przypraw do smaku, ostudź.
Filety ułóż obok siebie tak, by lekko zachodziły. Ułóż ser, na nim pieczarki. Ciasno zwiń, owiń w zachowaną skórę, zwiąż sznurkiem. Roladę posmaruj ze wszystkich stron masłem, posyp przyprawami. Ułóż w formie, piecz ok. 50 minut w temp. 180°C, często polewając wytworzonym sosem.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 4,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie