Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem i fetą

Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 566

Dodano:

Odsłon: 3045

Szpinak bogaty jest w składniki cenne dla naszych kości takie jak wapń czy witamina K. Ponadto jest lekki, ma cudowny smak i świetnie komponuje się z serem feta. Takim farszem oprócz piersi z kurczaka możecie napełnić np. papryki i zapiec w piekarniku. Otrzymacie w ten sposób smaczne i lekkie danie na obiad czy lunch do pracy.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 25 dag mrożonego szpinaku
  • 5 dag sera feta
  • 1 mała cebulka pokrojona w kostkę
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz, tymianek
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim cebulkę oraz czosnek. Następnie dodajemy szpinak i dusimy aby odparowała z niego woda. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszoną fetę i dokładnie mieszamy.

  2. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy jeden bok tak by powstała kieszonka. Nakładamy do niej farsz i spinamy bok wykałaczkami. Tak przygotowane piersi oprószamy solą, pieprzem, i tymiankiem. Układamy je w niewielkiej blasze, wysmarowanej olejem i pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 lutego 2018 Kurczak, szpinak, feta ... to jest to, co lubię :) Pyszne jedzonko, 6+ :D Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń