Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś w sosie potrawkowym

Pierś w sosie potrawkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3077

Dodano:

Odsłon: 3842

Sos potrawkowy ale z piersią smażoną, nie gotowaną:)

Składniki

  • ryż
  • brokuł - ugotowany
  • 2 piersi kurczaka
  • bułka tarta i jajko do panierki
  • Sos potrawkowy:
  • w 2 szklankach wody rozpuścić 2 kostki bulionowe
  • 3-4 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz, cukier, sok z cytryny
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sos - w garnuszku rozpuścić masło, dodać mąkę, mieszać tak aby powstała bardzo gęsta masa (w razie potrzeby dodać mąki), zalewać powoli rosołem, doda c szczyptę soli, cukru, wycisnąć ok. 0,5 soku z cytryny, mieszać aż się zagotuje, odstawić.

  2. Piersi z kurczaka usmażyć w panierce. Brokuł wcześniej ugotować. Podawać z ugotowanym ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń