Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w jogurtowej panierce

Pierś z kurczaka w jogurtowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 113

Dodano:

Odsłon: 2781

Z reguły piersi z kurczaka robimy w zwykłej panierce. Dziś proponuję wam urozmaicić to danie.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piersi musimy oczyścić i przekroić wzdłuż. Jeśli piersi są bardzo grube to możemy je lekko rozbić.
    Doprawiamy Solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

  2. Jogurt należy używać schłodzony. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
    Piersi z kurczaka dodajemy do naszego jogurtu. Dobrze mieszamy.
    Zaleca się aby piersi w takiej marynacie przebywały ok 2 godzin. Jogurt lepiej "wchłonie" się w kurczaka.

  3. Nasze zamarynowane w jogurcie piersi otaczamy w bułce i smażymy na wolnym ogniu na dobrze rozgrzanej patelni.

  4. Ja robiłem pierś z pieczonymi ziemniaczkami z boczkiem oraz sałatką. A do tego wszystkiego osobno serwowałem salsę roso, która świetnie miesza się z moją dzisiejszą propozycją na obiad.

    Przepis do Salsy Roso znajdziecie tutaj:
    https://smaker.pl/przepis-salsa-roso,114562,gregoruk.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń