Przekąski Przepis na:
Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie.

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3129
Dodano: 17.02.2008
Odsłon: 33605
Pierś o bardzo oryginalnym smaku, znakomita na proszoną kolacje lub codzienny obiad.
Składniki
- pierś z kurczaka, 1 podwójna
- Miód, 3 łyżki
- musztarda, 2 łyżki
- sól, szczypta
- Pieprz ziołowy, szczypta
- Papryka słodka, szczypta
- przyprawa KEBAB GYROS, łyżeczka
- zioła prowansalskie, łyżka
- chilli, szczypta
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pierś z kurczaka oczyścić z błony,opłukać i pokroić na cienkie paseczki, miód wymieszać z musztardą i przyprawami, kurczaka zalać marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę,(najlepiej na całą noc) kurczaka w żaroodpornym naczyniu wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po około 30-40 minutach potrawa jest gotowa. Swietnie smakuje z ryżem lub kaszą kus kus,
Komentarze do przepisu (0)