Do góry

Dania główne Przepis na:

piers z kurczaka w panierce z sosem

piers z kurczaka w panierce z sosem

Autor: dominikaorland

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 183

Dodano: 14.10.2012

Odsłon: 18997

super na niedzielny obiad ,latwe w przygotowaniu

Składniki

  • piersi z kurczaka, 3 podwojne
  • sos do spagetti, sloik
  • ser parmezan, 3 lyzki
  • bulka tarta, pol szklanki
  • maslo, 3 lyzki
  • ser mozarella lub inny ser zolty tarty, pol szklanki
  • makaron
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piersi kroimy na polowe solimy do smaku ,roztapiamy maslo.Smarujemy kazda piers i moczymy w wymieszanej bulce tartej z serem parmezan.Ukladamy w naczyniu zaroodpornym ,pieczemy przez 25 min w tem 170 stopni.

  2. po wyjeciu na kazda piers nakladamy lyzke stolowa sosu do spagetti i ser mozarella i znowu pieczemy do rozpuszczenia sie sera.Podajemy z makaronem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

USMIECH 14 października 2012 Jak tu apetycznie ! Do ulubionych, pozdrawiam :-)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń