Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych

Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 6368

Szybkie, pyszne i ciekawe podanie piersi z kurczaka.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka pociać na male kotleciki lub w paski o ok 3 cm grubości. Przekladamy do miski. Robimy marynatę - mieszamy jogurt, miód, musztardę i przyprawy. Zalewamy nia kurczaka. Marynujemu ok 15 minut do pol godziny.

  2. Marynowanego kurczaka, obtaczamy w pokruszonych platkach kukurydzianych i smazymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Płatki lekko sie zarumienią, a miód z marynaty się skarmelizuje.

  3. Usmażone kawalki kurczaka suszymy na papierowych ręcznikach.

  4. Podajemy na ciepło jako danie główne lub na zimno w postaci paseczkow (mozna je np dorzucic do sałaty lodowej, z pomidorkami cherry i lekkim sosem ziołowym).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Martaj14-11 17 stycznia 2011 Wczoraj robiłam, niestety płatki nie chciały się trzymać kotleta, panierka została na patelni.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jola12345 22 grudnia 2010 JOLA
bardzo dobre polecam bo nigdy nie jadłam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 05 listopada 2010 Chętnie spróbuję tej wersji. Kiedyś robiłam piersi w marynacie z miodu i musztardy i obtaczałam w bułce tartej, niestety miód sie za szybko palił na patelni i kotlety wyszły fatalnie. Może w panierce z płatków będzie lepiej:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń