Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim

Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2342

Dodano:

Odsłon: 4690

Danie wypróbowałam i jest doskonałe. Można podać na święta lub inne okazje. Polecam.

Składniki

  • pierś z kurczaka podwójna
  • 40 dag pieczarek
  • 20 dag. sera żółtego - dowolny
  • 1 cebula
  • przyprawa do kurczak
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 łyżka masła sklarowanego
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz , sól do smaku
> 6 os. 60 min trudne przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi płuczemy, suszymy ręcznikiem. Każda przekrawamy na połowę. Dodajemy przyprawę do kurczak i dostawiamy na godzinę

    W tym czasie przygotowujemy pieczarki, płuczemy kroimy w paski. cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle sklarowanym. Dodajemy pieczarki. nakrywamy chwile , by puściły wodę. Odkrywamy i jeszcze chwile smażymy,ąż woda odparuje, doprawiamy do smaku

    Mięso z kurczaka obsmażamy na gorącym tłuszczu.

    Gotowe płaty ciasta francuskiego kroimy na dwie części. Na każdej układamy pieczarki, na to pierś , na górę plaster sera.

  2. Nacinamy boki i zwijamy po skosie paski. Smarujemy rozmąconym jajkiem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń