Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe, kolorowe, pyszne :)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Następnie przeciąć na pół. Później nożem ostrożnie zrobić kieszonki na szpinak.
Z oliwy, pieprzu, soli, papryki słodkiej (kilka łyżeczek), pieprzu cayenne przygotować marynatę. Kawałki kurczaka dokładnie natrzeć marynatą, odstawić do lodówki na kilka godzin - jeżeli ktoś ma czas :)
Na patelnie wrzucamy kawałeczek masła, szpinak, rozgnieciony czosnek, jajko. Dusimy, doprawiamy solą pieprzem, dodajemy śmietanę, jogurt jak kto woli.Jako farsz wolę zdecydowanie taka wersję.
Wcześniej przygotowanym farszem nadziewamy kawałki kurczaka i wykałaczkami zamykamy otwory.
na patelni grillowej rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, kładziemy kawałki mięsa i grillujemy na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni i ....... smacznego :P