Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi kurczaka z nadzieniem szpinakowym

Piersi kurczaka  z nadzieniem szpinakowym

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2077

Dodano: 30.11.2010

Odsłon: 2590

ciekawe, kolorowe, pyszne :)

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Następnie przeciąć na pół. Później nożem ostrożnie zrobić kieszonki na szpinak.

  2. Z oliwy, pieprzu, soli, papryki słodkiej (kilka łyżeczek), pieprzu cayenne przygotować marynatę. Kawałki kurczaka dokładnie natrzeć marynatą, odstawić do lodówki na kilka godzin - jeżeli ktoś ma czas :)

  3. Na patelnie wrzucamy kawałeczek masła, szpinak, rozgnieciony czosnek, jajko. Dusimy, doprawiamy solą pieprzem, dodajemy śmietanę, jogurt jak kto woli.Jako farsz wolę zdecydowanie taka wersję.

  4. Wcześniej przygotowanym farszem nadziewamy kawałki kurczaka i wykałaczkami zamykamy otwory.

  5. na patelni grillowej rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, kładziemy kawałki mięsa i grillujemy na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni i ....... smacznego :P

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń