Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kaczki w cieście

Piersi z kaczki w cieście

Autor: Dobry_Tydzień

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12866

Dodano: 14.08.2010

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Piersi z kaczki w cieście"

Składniki

  • 4 piersi z kaczki
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • paczka szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • jajko roztrzepane z odrobiną mleka
  • oliwa
  • łyżka śmietany
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. • Piersi kaczki umyj, osusz, posmaruj olejem, posyp solą, posiekanym czosnkiem, majerankiem, gałką muszkatołową, pieprzem. Odstaw na noc.

  2. Następnego dnia przysmaż i duś pod przykryciem dwie godziny. Gdy będą miękkie, odstaw do ostygnięcia. Mięso pokrój w paski. Na oliwie przysmaż drobno posiekany czosnek, dodaj szpinak, smaż. Pod koniec dodaj łyżkę śmietany, dopraw solą i pieprzem.

  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym płacie ułóż paski piersi z kaczki, a na nich szpinak. Zawiń i dociśnij. Posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piecz 25 minut.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń