Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi  z kurczaka faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 2109

Dodano:

Odsłon: 1462

Bardzo fajne danie obiadowe lub jako przekąska.

Składniki

  • 8 kawałków fileta z kurczaka
  • 20 dag sera żółtego w plastrach
  • 15 dag szynki
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki i robimy w nich otwór.

  2. 2. Następnie solimy i posypujemy przyprawą do kurczaka.

  3. 3. W każdy otwór wkładamy po kawałku sera

  4. 4. Mięso zawijamy szynką.

  5. 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  6. 6. Zapiekamy w piekarniku 35 minut w 180˚C.
    7. Roladki gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń