Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka z brukselka w winnym sosie

Piersi z kurczaka z brukselka w winnym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1624

Dodano:

Odsłon: 9867

Zwykle piersi z kurczaka, a w naprawde wyjatkowym sosie smakuja wybornie !

Składniki

  • piersi z kurczaka 2 szt
  • brukselka okolo 200 g
  • skladniki na sos:
  • szklanka wina bialego wytrawnego, czosnek, ziola prowansalskie, rozmaryn, tymianek, pietruszka zielona, sol pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi pokroic na duze kwadraty obsmazyc szybko okolo 5 min na suchej teflonowej patelni, w tym czasie ugotowac brukselke i odcedzic, nastepni epodlac mieso polowa szklanki wina i poczekac az odparuje, reszte wina wymieszac w miseczce z rozgniecionym czosnkiem i wszystkimi ziolami oraz sola i pieprzem, podgotowana brukselke przelozyc do miesa i zalac przygotowanym sosem dusic razem na malym ogniu okolo 25 minut, najlepiej podawac z sypkim ryzem smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń