Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie. Wyśmienite na ciepłą kolację.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1734
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 234
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 177
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1734
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 234
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 177
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w paski dodać olej, przyprawy wg uznania i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godz.
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać trochę majeranku. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Por pokroić w talarki po skosie.
Piersi z kurczaka obsmażyć na oleju, a następnie dusić pod przykryciem podlewając bulionem drobiowym lub drobiowo-warzywnym. Mięso nie może pływać w bulionie.
Dodać pieczarki i por. Dusić jeszcze chwilę, ale niezbyt długo, żeby por się nie rozgotował.
Spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić wg uznania.
Mnie bardzo smakuje ta potrawa z gęstym jogurtem.
SMACZNEGO