Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piersi z kurczaka z serem w szynce"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Piersi oczyść, odetnij polędwiczki. Piersi umyj, osusz. Nożem natnij kieszonki, uważając, by nie przeciąć mięsa do końca. Suszone pomidory pokrój.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Listki bazylii umyj, osusz, pokrój. Pomidory suszone wymieszaj z serkiem topionym, czosnkiem i bazylią.
Przypraw do smaku solą morską i pieprzem. 2 Farszem napełnij kieszonki w mięsie. Z obydwu stron oprósz solą morską i pieprzem (soli nie za dużo ponieważ szynka jest słona). Szynką ciasno owiń piersi, wstaw na godzinę do lodówki.
Do naczynia żaroodpornego wlej 3-4 łyżki oleju. Wstaw na chwilę do nagrzanego piekarnika. Piersi posmaruj niewielką ilością oleju. Ułóż w podgrzanym naczyniu.
Piecz 25-30 minut w temp. 200°C. 10 minut przed wyjęciem dodaj odłożone pomidorki koktajlowe. Dopiecz, włączając funkcję grill.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie