Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantna zupa marchewkowa"
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 37
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 139
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 222
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 37
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 139
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 222
Składniki
Obierz i pokrój marchewki oraz cebule. Rozgrzej oliwę w dużym rondlu. Wrzuć warzywa oraz imbir. Przykryj i smaż na małym ogniu ok. 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj bulion, skórkę w kawałkach i sok z pomarańczy. Zredukuj ogień do minimum i gotuj zupę 20-25 minut. Na koniec wyjmij pomarańczową skórkę.
Zmiksuj blenderem zupę na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj w filiżankach, udekorowaną paskami skórki pomarańczowej i listkami kolendry.
Rada: Imbir daje ostry smak, który nie każdy lubi. Można go zastąpić odrobiną curry i słodkiej papryki.Źródło: Olivia