Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne ćwiartki ogórkowe"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 600
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 363
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 600
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 363
Składniki
Nazywam je meksykańskimi, ze względu na dodatek chili. Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Ogórki umyj, osusz, pokrój na ćwiartki (jeśli środki są mięsiste, wytnij je). Posyp solą, odstaw na 6 godz.
Czosnek obierz, posiekaj. Z ogórków odlej wodę, posyp chili, dodaj czosnek. Olej zagotuj, polej ogórki. Ocet zagotuj z cukrem, polej ogórki. Odstaw na 12 godzin.
Ogórkami napełnij słoiki, wlej powstałą zalewę (możesz, ale nie musisz pasteryzować 10 minut).
Czas przygotowania 25 min, ilość słoików 500 ml 4, cena za słoik 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie