Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantne nalesniki

Pikantne nalesniki

Autor: Lori

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 12

Dodano: 18.02.2010

Odsłon: 24849

niebanalne nalesniki

Składniki

  • pieczarki, 250g
  • cebula, 1
  • keczup, 2lyzki
  • ser zolty, 5-6 plastrow
  • ciasto nalesnikowe
  • SEREK TOPIONY
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto na nalesniki: 2szkl maki, pol szkl mleka, pol szkl wody gazowanej, 2 jajka, szczypta galki muszkatalowej,szczypta soli, 50 g masla (stopic)- wszystko razem wyrobic na ciasto

  2. na patelnie wrzucamy posiekana cebulke, podsmazamy , dodajemy pokrojone pieczarki i smazymy az si wysmazy woda , nastepnie dodajemy keczup i maly serek topiony - wszystko laczymy w mase. Mozna dodac tez posiekana pietruszke.

  3. Na nalesnik kladziemy plaster sera , na to farsz i zwijamy lub skladamy

  4. Na patelni roztapiamy maslo i kladziemy nalesniki, podsmazamy na brozowo z kazdej strony. Mozemy juz tylko podawac. Najlepiej smakuja na cieplo.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madzia1208 02 lutego 2011 Wyszły rewelacyjnie tylko ja dodałam jeszcze parę plastrów wędliny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorkatp 24 lutego 2010 Super! To co jest w środku tych naleśników - pycha. Wczoraj robiłam tylko .... trochę je "stunigowałał" ;) Po zwinięciu obtoczyłam naleśniki w jajku i bułce tartej i usmażyłam. Ale myślę, że i bez moich zmian są bardzo dobre. :) Polecam wszystkim

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kludanka 23 lutego 2010 Oglądałam w niemieckiej tv naleśnikowe szaleństwa.Zielone naleśniki robili z ciasta ze szpinakiem/do ciasta odsączony z wody szpinak,czosnek i blenderem potraktować/,czerwone z dodatkiem przecieru.Jako farsz mielone z cebulką,papryczką,jak kto lubi i co ma jeszcze w lodówce/pieczarki,ogórek/.Zwinąć,do formy,polać śmietaną,posypać serem,zapiec.Do tego jakaś lekka sałatka.Mniam,aż ślinka mi ciekła! Popróbujcie!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lori 19 lutego 2010 Dziekuje bardzo za komplement. Sprobuj a zobaczysz ze sa tez smaczne:) Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 19 lutego 2010 pięknie ozdobiłaś to danie brawo,a naleśniki to ja lubię pod każdą postacią te twoje też muszą być dobre

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lori 19 lutego 2010 dzieki, juz poprawiam. mialo byc po pol szklanki. Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 19 lutego 2010 w składnikach chyba miało byc 1/2 szkl. mleka i 1/2 szkl. wody

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pirania1 19 lutego 2010 oj mleka i wody tutaj jak dla kompani wojska- tyle,że braknie mąki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń