Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantny tuńczyk na krakersach

Pikantny tuńczyk na krakersach

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 42

Dodano:

Odsłon: 60

Nieco inna wersja sałatki z tuńczyka. Podawana ze słonymi krakersami. Przepis przywędrował do mnie zza oceanu wiele lat temu. Od tamtej pory często gości na naszym rodzinnym stole. Zapraszam do spróbowania. Smacznego.

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
  • 1 średnia cebula
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki passaty pomidorowej lub 2 koncentratu
  • 1 Papryczka chilli
  • Świeżo mielony pieprz
  • Kilka krpoli sosu tabasco
  • 1-2 łyżki oleju roślinnego jeśli mamy tuńczyka w sosie własnym
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Tuńczyka przekładam do miski i rozdrabniam widelcem.Cebulę,czosnek i papryczkę chilli kroję w drobną kosteczkę. Dodaję do ryby i mieszam. Następnie daję passatę tabasco i pieprz. Ewentualnie dolewam olej jeśli ryba była bez oleju. Mieszam wszystko.
    Całość musi być dość pikantna.
    Podaję z krakersami te jednak daję osobno. Na jedno ciastko nakładamy sałatkę bezpośrednio przed spożyciem - takie mini kanapeczki. Smacznego .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń