Do góry

Przetwory Przepis na:

Pikle w zalewie octowo - musztardowej

Pikle w zalewie octowo - musztardowej

Autor: renka

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 762

Dodano: 23.07.2010

Odsłon: 35984

Robię je co roku,nam smakują są słodko - kwaśne.Dobre do obiadu jak i na przekąskę.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1 Zalewę zagotować i przestudzić. 2 Ogórki obrać i przekroić na cztery części. 3 Włożyć do słoików i zalać zalewą.(ja pieprz ,ziele i listek wkładam po kilka do słoików) 4 Pasteryzować 5 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 26 sierpnia 2014 znowu wróciłam do Twojego przepisu, bo wszystkim bardzo smakowały(oprócz anglików z Rugby)polecam i pozdrawiam :)))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olimpia40 17 sierpnia 2013 Dzięki za superprzepis. Ja troszkę zmodyfikowałam , dałam mniej cukru (dla nas były za slodkie ) na dno słoiczkow dałam troszke koperku i gorczycy , W tym roku ponownie zabrałam sie do ogorko-przetwarzania , jakkolwiek to brzmi niegramatycnie . Pozdrawiam:))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 27 lipca 2013 ogórki były rewelacyjne,rozeszły się,,jak świeże bułeczki,,ostatnie słoiki musiałam schować przed wnukami bo by mi się nic nie dostało;w tym roku pierwsze już stoją na półeczce w piwnicy,pozdrawiam ;-)) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 10 czerwca 2013 zostawiam dużego kciuka za przepis, robiliśmy w ubiegłym roku i słoiki poznikały w zastraszającym tempie:-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 27 czerwca 2012 grazka950 dzięki za miłe słowa, ja nigdy środków nie usuwałam (,ale jak widzisz na zdjęciu) ogórki zawsze dawałam średnie. Z takich żółtych i przerośniętych jak piszesz lepiej usunąć środek -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 27 czerwca 2012 Piękne zdjęcie!!!! czuć duszę artysty i wiadać że lubisz to co robisz,każdy szczegół dopieszczony :-))) ja mam takie pytanko: otóż pikle zawsze robiłam z przerośniętych ogórków,takich trochę już żółtawych , wobec czego zawsze wyrzucałam środek a Ty nic nie wspomniałaś czy środek zostawić ? pozdrawiam :-))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 03 sierpnia 2010 Ja używam najczęściej sarepskiej,ale możesz dodać jaką uważasz ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hanka78 03 sierpnia 2010 A jaka najlepsza musztarda do tych ogórków?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 03 sierpnia 2010 Robię je od lat , mojej rodzinie , znajomym właśnie takie smakują i zapewniam Cię rekin 64 ,że nie są za słodkie,ale są "gusta i guściki" .Nie ma nakazu trzymać się przepisu. Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń