Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piwna golonka"
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 10
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 133
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 204
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 318
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 10
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 133
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 204
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 318
Składniki
Golonkę oczyść. Cebule obierz, pokrój na ćwiartki. Marchewki i pietruszkę obierz, pokrój na kawałki. Zagotuj rondel wody, osól. Włóż warzywa i przyprawy. Włóż golonkę, gotuj godzinę, obracając od czasu do czasu.
Czosnek przetrzyj przez praskę, utrzyj ze szczyptą soli, połącz z oliwą. Golonkę wyjmij z wody, osusz. Ułóż na blaszce, natrzyj oliwą czosnkową i polej niewielką ilością piwa. Piecz do miękkości w 190°C, podlewając resztą piwa i powstającym sosem.
Miód wymieszaj z odrobiną piwa. Posmaruj miękką golonkę. Piecz, aż się zrumieni.Źródło: Chwila dla Ciebie