Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalny smak,sycące...nie jedź po nich samochodem ;o)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2495
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5230
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 188
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2495
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5230
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 188
Składniki
Mąkę,jajka,piwo oraz wodę połączyć i dokładnie wymieszać.Dodać olej oraz sól.Konsystencja ciasta powinna przypominać konsystencję śmietany.Naleśniki usmażyć i odstawić do ostygnięcia.
Następnie należy brać po jednym nalesniku,nałożyć na niego plaster sera żółtego oraz parówkę i zawinąć w rulon.Nakładamy te składniki od samej krawędzi naleśnika.Tak przygotowane naleśniki obtaczamy w surowym jajku i bułce tartej a następniesmażymy na złoty kolor.Można podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.Najlepsze są na cieplo ;o). Smacznego życzę.