Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka była pyszna, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia po upieczeniu;)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Rozrobić drożdze z ciepłą wodą i cukrem. Następnie dodac przesianą mąkę, sól i olej. Wszystko dobrze wyrobic i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30- 60min.
W między czasie podsmażyć pieczarki z cebulka.
Poddusić paprykę.
Do rondelka przelać pomidory i dusić z przyprawami do wyparowania wody.
Kiedy ciasto wyrosnie podzielić na dwie części. Można wałkiem lub palcami uformować pożądaną formę.
Wyrobione placki posmarować pastą pomidorową, następnie polożyc plasterki sera, posypać pieczarkami i papryka, a na koniec rozłożyć salamii.
Na blaszkę położyć papier do pieczenia i piec w piekarniku ustawionym na 180°C około 15-20 min.