Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza to potrawa kuchni włoskiej, jest jednym z najbardziej rozpowszechnionych i lubianych dań na całym świecie.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 594
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 594
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Składniki
Mąkę wsypać do dużej miski i dodać drożdże, następnie, oliwę , cukier sól i stopniowo wodę. Następnie ciasto należy dobrze wyrobić, jeżeli przykleja się do ręki trzeba dodać jeszcze troszkę mąki.
Miskę z ciastem należy przykryć szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę.
Kiedy ciasto rośnie mamy czas na przygotowanie wybranych składników na ciasto. Z takich proporcji wychodzą 4 pizze na blasze 22 cm.
Po upływie godziny ciasto dzielimy na 4 części wałkujemy, wykładamy na blachę i dodajemy nasze ulubione składniki lub te z przygotowanych przeze mnie propozycji.
Sos pomidorowy: Wszystkie składniki wkładamy do wyższego naczynia i blendujemy na gładką masę, a następnie przyprawiamy do smaku.
Sos czosnkowy: Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez i jogurt naturalny doprawiamy pieprzem, solą. Całość dokładnie mieszamy. Jeśli mamy do dyspozycji blender możemy wszystko zblenderować (nie musimy wtedy przeciskać przez praskę czosnku).