Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza Green Day

Pizza Green Day

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 7179

Nazwa zainspirowana zielonymi dodatkami, których to najwięcej. Wymarzone danie dla wegetarian ale i jeden z mięsożerców powiedział "choć bez mięsa ale nie jest mdłe" Zdrowa bogata w błonnik pokarmowy pizza pełnoziarnista.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże rozpuścić w letnim mleku.

  2. Mąkę, otręby, kminek sól, oliwę z oliwek oraz mleko połączyć ze sobą i zagnieść z tego ciasto. Pozostawić aż wyrośnie. uformować z tego placek i poczekać aż wyrośnie (można też trochę podpiec przed nałożeniem dodatków)

  3. Rozmrożony szpinak przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem. taką masę nałożyć na ciasto.

  4. Kolejno na szpinak poukładać pokrojone w plasterki oliwki, listki bazylii, kapary, plastry sera camembert, starty ser pleśniowy typu lazur, całość przykryć tartą mozzarellą

  5. W zależności jak dobrze spieczone lubimy piec w temp. 180 st C (Ja piekę ok 20 min)

  6. Polecam podać z sosem czosnkowym Palce lizać!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

protegemoi 29 kwietnia 2011 Robiłam podobną , ale zamiast tych 3 gatunków sera dawałam tylko fetę ; ) Także Twoja pewnie ma więcej walorów smakowych. Ja jeszcze smaruję ciasto pomidorkami w kawałkach z puszki i dopiero na to szpinak, mniam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 16 kwietnia 2011 Wygląda wspaniale i wiosennie i tak też pewnie smakuje. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń