Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa zainspirowana zielonymi dodatkami, których to najwięcej. Wymarzone danie dla wegetarian ale i jeden z mięsożerców powiedział "choć bez mięsa ale nie jest mdłe" Zdrowa bogata w błonnik pokarmowy pizza pełnoziarnista.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
Drożdże rozpuścić w letnim mleku.
Mąkę, otręby, kminek sól, oliwę z oliwek oraz mleko połączyć ze sobą i zagnieść z tego ciasto. Pozostawić aż wyrośnie. uformować z tego placek i poczekać aż wyrośnie (można też trochę podpiec przed nałożeniem dodatków)
Rozmrożony szpinak przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem. taką masę nałożyć na ciasto.
Kolejno na szpinak poukładać pokrojone w plasterki oliwki, listki bazylii, kapary, plastry sera camembert, starty ser pleśniowy typu lazur, całość przykryć tartą mozzarellą
W zależności jak dobrze spieczone lubimy piec w temp. 180 st C (Ja piekę ok 20 min)
Polecam podać z sosem czosnkowym Palce lizać!!!