Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza na puszystym cieście"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem i podgrzanym mlekiem, odstawić na kwadrans, dodać szklankę ciepłej wody, mąkę, sól, oliwę, wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia.
Przygotować w rondlu sos z pomidorów, przeciśniętego przez praskę czosnku, soli, pieprzu i oregano, zagotować, zmiksować, wystudzić.
Z wyrośniętego ciasta uformować cztery placki o grubości ok. 1 cm, posmarować sosem, obsypać piórkami cebuli, plasterkami pieczarek, pokrojoną w paski papryką, oliwkami i paskami szynki.
Piec w temp. 220°C ok. 15 minut, posypać serem, piec kolejne 5 min, aż brzegi się zrumienią.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium