Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w smaku bardzo podobny do oryginalnego kopca kreta, z podanych składników można uformować bez problemu kopiec, ja zrobiłam z 1,5 porcji na prostokątną blachę, zawsze to więcej pyszności dla łasuchów :-)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Ciasto:
Całe jajka zmiksować z cukrem i kakao. Dodawać stopniowo pozostałe składniki stale mieszając. Wylać masę do okrągłej blachy (śr. 28-30cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni
Masa:
Śmietanę ubić na sztywno, galaretkę rozpuścić w 0,5szkl. wody. Ostudzić, Jeszcze rzadką dodać do śmietany (uwaga - galaretka bardzo szybko gęstnieje), wymieszać. Dodać startą czekoladę.
W upieczonym placku wydłubac środek, pokroić wzdłuż banany, skropić sokiem z cytryny, poukładać na dnie ciasta, na to wyłożyć masę, łyżką uformować kopiec i pokruszyć na wierzch ciasto wydłubane ze środka.
Schłodzić
Smacznego :-)