Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek kakaowy z jabłkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na małe kawałeczki. Włóż do dużej miski. Wymieszaj wszystkie sypkie produkty ciasta. Wsyp do jabłek. Wlej olej oraz roztrzepane jajka. Nie mieszaj. Wstaw naczynie na godzinę do lodówki.
Potem łyżką wymieszaj masę. Włóż do dwóch natłuszczonych, posypanych bułką keksówek. Piecz 45-50 min w temp. 180°C.Udekoruj, np. lukrem.
Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 0,85 zł. Kalorie 319 kcal.
<strong>Sylwia Wójcik z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie