Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1751
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 252
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 222
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1751
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 252
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 222
Składniki
Mleko w puszce skondensowane gotować około 3 godzin.
Z 1/2 l mleka odlać 1/2 szkl. zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Do 1/2 szl. mleka dodać żółtko, makę ziemniaczaną i mąkę pszenną -roztrzepać.Wlać na gotujące się mleko sporządzoną zawiesinę.Ugotowany budyń ostudzić
Smetanę kremówkę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru pudru.Dodawać ją stopniowo do roztartego budyniu. Na końcu dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 3/4 szkl. ciepłego mleka
Tak przygotowanym kremem przełożyć przekrojony biszkopt.Wierzch polać karmelem schłodzić.