Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PIEGUSEK - tak nazywa go moja mama. Niedrogi.szybciutko się robi, a smakuje...spróbujcie sami. POLECAM!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Margaryne utrzeć. Ciągle ucieraj ąc dodawać stopniowo jaja, cukier, obie mąki wynieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko, suchy mak i olejek migdałowy.
Ciasto wlać do formy/ może być podłużna lub babka/ wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i pec w tem.180st.C przez ok.50 minut. Można sprawdzić patyczkiem, czy ciasto w środku jest już upieczone.
Po ostygnięciu ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. SMACZNEGO!