Do góry

Dania główne Przepis na:

placek po węgiersku

placek po węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 9801

pyha:)

Składniki

  • ciasto na placki ziemniaczane:), wzaleznosci ile osub:)
  • mięso na gulaz( drobiowe lub wieprzowe), wzaleznosci od ilosci sosu i osub:)
  • cebula, kto ile lubi:)
  • marhewka, kto ile lubi
  • czosnek, jesli ktos lubi:)
  • w zaleznosci jesli ktos lubi to pieczarki, ile kto lubi:)
  • przyprawa gulazowa, do smaku:)
  • koncentrat pomidorowy, pol sloiczka
  • keczup, sloiczek
  • cebula pokrojona w kostke, opcjonalnie:)
  • ogurek kiszony:), w zaleznosci od ilosci plackow
  • (papryka czerwonaswierza, moze byc terz konserwowa)
  • maka, do zaciagnieciasosu
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. smazymy mieso na patelni opruszone przyprawa do gulazu:), przekladamu mieso do garnka, dodajemy cebule pokrojona w piutka,i marhewke pokrojona w drobna kostke, dusimy eszystko do miekkosci w niewielkiej ilosci wody(ja dodaje jeszcze czosnek zmiazdzony okolo 2-3 zambkow, papryke pokrojona w slupki, i pieczarki pokrojone i talarki:) ) dusimy do miekkosci

  2. jak wszystko jest juz miekkie doprawiamy sola pieprzem i magi, poczym dodajemy koncentrat pomidorowy dla nabrania koloru (jesli mieso jest drobiowe sos bedzie czerwony a jesli wieprzowe to bardziej ciemny:))

  3. zaciagamy sos makarozrobiona w wodzie:) mniej wiecej 2 lyzki maki na pol szklanki wody:)

  4. smazymy placki ziemniaczane taki durze nacala patelnie:), poczym wykladamy je na talerz i na polowe placka nakladamy sos i skladamy placka na pół

  5. smarujemy wierzch placka keczupem(ja urzywam Włocławskiego) i posypujemy pokrojona w kostke cebula(surowa)

  6. ja podaje z kiszonym ogurkiem pokrojonym w zdluz na4 czesci

  7. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agrypin 19 stycznia 2010 Szok! Jażąbku, jak ty się uchowałaś(eś). Z takimi brakami nawet chyba podstawówki nie opuszczają uczniowie. Wstyd.
Agrypin

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

njosnavelin 15 stycznia 2010 Pomijając fakt, że taki przepis już jest, Twój język woła o pomstę do nieba... W każdym zdaniu masz po kilka totalnie rażących byków. Nie do wiary, że można nie wiedzieć, że pisze się "pycha", "marchewka", "ogórek" albo "gulasz". Przecież nawet ośmiolatek wie, jak pisać takie słowa! A nawet jeżeli nie potrafisz, to pisz np. w Wordzie a potem wklejaj tekst, albo zainstaluj sobie program podkreślający błędy - chociażby przez szacunek dla ludzi, którzy będą musieli to czytać.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń