Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry zaraz po upieczeniu a jeszce lepszy na 2 dzień.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1742
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 238
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 183
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1742
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 238
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 183
Składniki
żółtka oddzielamy od białek, z mąki, margaryny, żółtek, cukru wanil. oraz proszku zarabiamy kruche ciasto. Ciasto dzielimy ,1/3 wkładamy do zamrażarki, pozostałe 2/3 układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (tą część też mozna włożyć do zamrażarki na ok. 1 godz ale niekoniecznie, jeśli włożymy to ścieramy na tarce to ciasto na blaszke
jabłka obieramy, kroimy w cząstki i układamy na cieście
ubijamy białka na sztywno, następnie dodajemy cukier a na koniec mąkę ziemniaczną i mieszamy już na wolniejszych obrotach
na ciasto i jabłka wylewamy pianę i na to ścieramy tą 1/3 ciasta które było w zamrażalniku
ciasto pieczemy w 200-220 stopniach , ja piekłam na blaszce o wymiarach 36*25 1 godzinę i 10 min